top of page
bgImage

Geschiedenis Moody Blue

Foto 1 : De baan richting Bergom - Westerlo in 1960

Foto 2 : Cafe Oase in jaren 80

Foto 3: Cafe Oase in jaren 70


Cafe Moody Blue is decenia lang bekend geweest als Cafe Oase. Gebouwd in 1964 (geopend in september '65) door Paula "Van Dikke Maan" Wouters en Albert "Van Jef van de Ploeg" Van Hemelen. Het cafe werd verhuurt aan Cristal Alken en de 1e uitbater was Frakke Van De Schoot (1965 tot eind '67) De zaak werd dan overgenomen door huidig eigenaar Herman Van Hemelen met zijn vrouw Maria Goossens.

In september '75 kwam Robert Van Hemelen achter den toog staan (broer van ) tot eind '77. Swakke Biesemans nam over tot 1980. Staf "Van witte Fin" Van Den Brande hield het het langst vol tot 1991. Nadien passeerde De Cools van eindhout tot 1993. Berucht om zijn topless bediening op donderdag en de talrijke voetbalploegen die dan langskwamen om 1ne te drinken. Rond 1994 baatte Paul Rens en Monique het cafe over, later nam "Sepke" Jos Aerts het cafe en Monique over. Rond 1997 tot 2001 was Chriske Volders de vrouw achter den  tap. Daarna kwam de ex-uitbaatster van het Vossenhol met haar vriend het cafe doen. In 2004 nam Luc het over met zijn talrijke meisjes en maakte er een danscafe van. Maria "Kiek" Daems , Frieda, Gonda, Lief, Tineke en Chriske verwenden de mannen jarenlang tot Luc verhuisde naar Cafe Berkemus. 

Nadine Cresens nam over in 2014 tot 2018. Op 8 juni 2020 begonnen wij  met een nieuwe naam en een nieuw elan aan ons avontuur. Corona dwarsboomde onze plannen maar kan ons niet stoppen

Foto's boven. " Den hoek" Blauberg-Westerlo-Averbode in de jaren 60

Foto onder: Maria Goosssens op sigarenbandje uit de jaren '70

uitbaatster toen van Cafe Oase

Op den hoek tussen Brabant en Antwerpen waren er in de jaren 60 

4 cafe's: Cafe Welkom bij Leonie Smits, Cafe Bij Gust De Groot  (later bij Julia Verbeeck) , Cafe bij Marieke Van Peer Hot en de Witte en Cafe Oase.

Foto onder: Julia Verbeeck op sigarenbandje uit de jaren '70

Uitbaatster toen van Cafe Bij Julia

The change

Na een jaar van stilstand en talrijke decennia  als Cafe Oase bekend gestaan te hebben , hebben we de naam Oase veranderd in de Moody Blue. 

We wilden een streep trekken onder het verleden en toch  het verleden niet helemaal loslaten: Als Elvis fan , Club Brugge supporter en met de locatie (Blauberg) lag Moody Blue voor de hand. 

De naam Oase zal echter nooit ver weg zijn : 

Moody Blue, uw oase tussen bos en heide

bgImage

Photo Gallery

Foto's uit de oude doos

bottom of page